Carp Zoom - Horgászparadicsom

kérdése van?
+36-30-491-49-05
+36-30-462-22-26
+36-34-337-142

Kategóriák
Carp Zoom - Horgászparadicsom

kérdése van?
+36-30-491-49-05
+36-30-462-22-26
+36-34-337-142

  • Kategóriák
    • Botok
    • Orsók
    • Csali
    • Zsinórok
    • Halvédelem
    • Szék, Láda tartozékok
    • Kiegészítők
    • Ruházat
  • Blog
  • Katalógus
  • Rólunk
  • Hűségprogram
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Kapros káposzta halkolbásszal és füstölt hallal

Kapros káposzta halkolbásszal és füstölt hallal

A káposzta nem csak finom, hanem egészséges étel is, ha a megszokott disznóhúst egészséges halhúsra cseréljük, sokat tettünk az egészségünkért. A darálás során a halhúsban lévő összes szálka ehetővé válik, és a kolbászt a gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

2025.05.18 10:29 CarpZoom

Hozzávallók:

  • 1-1,5 kg ponty
  • 1-1,5 kg amur vagy más fehérhúsú hal
  • 30 dkg apróra vágott bacon szalonna
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 kg vecsési savanyú káposzta
  • Fél fej savanyított káposztalevél
  • 1 nagy tejföl
  • 1 csomag zsemlemorzsa
  • 2 csomag előfőzött rizs
  • Kevés liszt
  • Só
  • Őrölt pirospaprika
  • Babérlevél
  • Fekete és fehér bors
  • Őrölt fűszerkömény
  • Egy csokor friss kapor
  • Díszítéshez kevés füstölt halhús
  • Juhbél a kolbászhoz

A haltöltelék:

A halakat megpucoljuk és kifilézzük. A ponty filén a bőrét rajta hagyjuk, mert így jobban összeáll kolbász töltelék hőkezelés után. A húst és a kb. fél kiló vöröshagymát legalább kétszer ledaráljuk. Ez után 3 adagra vesszük a masszát, egy nagyobb adag lesz a piros paprikás, 2 kisebb adag lesz a natúr (pl. fehér borsos) és a kapros ízesítésű (vagy kedvünk szerint ízesítjük, fehérborssal, fokhagymával, vöröshagymával, őrölt pirospaprikával). Kicsit hagyjuk állni, ha esetleg az állagán javítani kell, akkor adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát. A három fajta tölteléket juhbélbe töltjük és 10-15 centiméteres adagokra vágjuk. A félretett pirospaprikás adag felét összekeverjük az előfőzött rizzsel, és a savanyított káposztalevelekbe töltjük.

A kapros káposzta:

Apróra vágott szalonnából pörcöt készítünk, majd kivesszük a zsírjából. Fél kilogramm csíkokra vágott hagymát kicsit lepirítjuk a zsíron és ezt is kivesszük a bográcsból. Ezt követően rétegenként beletesszük a hozzávalókat a bográcsba. Legalulra egész káposzta levél kerül, majd rá a rétegek. Egy adag kimosott káposzta, kevés pirított hagyma, szalonna pörc, haltöltelékes levél, fűszerek (apróra vágott kapor, babérlevél, kömény, pirospaprika, só és liszt). Majd megint káposzta, és előröl az egész, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A kolbászokat tetejére tesszük, itt fognak majd megpárolódni. Fedő alatt főzzük 1,5-2 órán át. A tejfölt kevés liszttel kikeverjük, majd behabarjuk az ételt. A megmaradt kolbászokat egy kevés vajon ropogósra pirítva, másnap is kiváló ételt tehetünk az asztalra.

A MA-HAL 45. főzőversenyén arany minősítést kapott ételt a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Versenysport Bizottsága készítette el.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Fisch Kereskedelmi Kft.
  • 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 55.
  • +36304914905
  • rendeles@carpzoom.hu
  • facebook

  • youtube

  • instagram

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

IRATKOZTT FEL
HÍRLEVELÜNKRE

Feliratkozás
simplepay_hu_v2
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Botok
  • Orsók
  • Csali
  • Zsinórok
  • Halvédelem
  • Szék, Láda tartozékok
  • Kiegészítők
  • Ruházat
  • Blog
  • Katalógus
  • Rólunk
  • Hűségprogram
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.