Carp Zoom - Horgászparadicsom

kérdése van?
+36-30-491-49-05
+36-30-462-22-26
+36-34-337-142

Kategóriák
Carp Zoom - Horgászparadicsom

kérdése van?
+36-30-491-49-05
+36-30-462-22-26
+36-34-337-142

  • Kategóriák
    • Botok
    • Orsók
    • Csali
    • Zsinórok
    • Halvédelem
    • Kiegészítők
    • Ruházat
  • Blog
  • Katalógus
  • Rólunk
  • Hűségprogram
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Maggot Top TEN

Maggot Top TEN

"azaz a tíz legjobb csontis ötlet a fogás érdekében"

Kétség nem férhet hozzá, a finomszerelékes horgászatban a legnépszerűbbek és legfogósabbak az élő csalik, közöttük is talán a csontkukac. Kevés horgász indul nélküle a vízpartra. Azonban a csontkukacon és a különböző fajtáin is lehet, sőt mi több, érdemes egy kicsit „tuningolni”. A horgászok folyamatosan keresik a megfelelő csali ízesítést: édes vagy sós, gyümölcsös vagy fűszeres. Minden szóba jöhet… Most itt van az élő csali, a csontkukac 10 legjobb aromásítási tippje!

Carp Zoom
2025.06.16 09:52 Kocsis László

A csontkukac tartása és használata viszonylag egyszerűnek tűnik. A legegyszerűbb, ha a horgászat előtt egy kis adagot vásárolunk. Ha nagyobb mennyiségre teszünk szert, akkor azt mindenképpen hűteni kell (3-5°C között ideális, így akár 1-2 hónapig eltartható). A hűtőben mindenképpen jó zárható edényben tartsuk, az sem baj, ha le vannak fojtva, mert így tovább eltarthatók. A horgászat előtti napon este vegyük ki és hűvös helyen reggelre fel fognak ébredni. 

 

A natúr csontkukacot mindenki használja, azonban a siker érdekében érdemes egy kis pluszt, egy kis aromát adni hozzá. Az aromásítási folyamat igen egyszerű, csak arra kell figyelnünk, hogy a rafinált kukacok meg ne szökjenek.

 

A tíz legjobb csonti aromásítás:

 


1.            Eper por aroma

A legnépszerűbb ponty arománk az eper. Por formában csak szórjuk a kukacokra, lehetőleg egy nappal a horgászat előtt. Csak arra vigyázzunk, hogy nedvességet ne kapjanak, mert akkor ragacsossá válnak.

 

 

2.            Fokhagyma

Egyre többen használják kiváló eredménnyel a fokhagymát, mint csali aromát. Létezik folyékony, esszenciális változat is, de érdemes pár gerezd frissen pucolt és áttört fokhagymát tenni a kukacok közé. Jól záródó dobozban vigyük magunkkal.

 

 

3.            Sajt

Tévhit, hogy csak a márna szereti a sajtot. A folyóvízi békéshalak egyikét sem hagyja hidegen a sajttól illatozó csontkukac csokor. Elkészítése egyszerű, szórjuk meg a nyüveket a sajtporral (lehetőleg parmezánnal, mert annak igazán erős az illata), vagy sajtos aromaporral.

 

 

4.            Halas

A meleg, beállt vizeken eredményesek lehetünk a halas-büdös csalikkal. A csontkukacokat is érdemes ilyenkor ilyen irányban aromásítani. Tegyünk a kukacok mellé a dobozba halas pelletet, vagy ha van, akkor hatékonyabb a pellet őrlemény. Érdemes két-három nappal a horgászat előtt ráönteni a pelletet a csontikra.

 

 

5.            Fűszeres különlegesség

Nem csak karácsonykor érdemes a fűszerpolcról leemelni a mézeskalács fűszerkeveréket. A gyömbéres, fahajas, szegfűszeges keverékek kiválóak meleg vízben. Keszegfélék és pontyhorgászatnál is érdemes a csalira szórni. 

 

 

6.            Scopex

A krémes-vajas aroma kiváló aroma szinte minden vízhőmérséklet mellett. Szereti a ponty, a keszeg és a kárász is. A folyékony aromát csak használat előtt öntsük a kukacokra, vagy a horogra tűzött példányokat mártsuk az aromába.

 

 

7.            A csoki

Az édeskés aromák lehűlő vagy felmelegedő vizekben igazán eredményesek. A csoki aromáját minden fehérhalunk szereti, így érdemes nem csak a csalira, hanem az etetőanyagba is tenni egy keveset.

 

 

8.            Kagyló kivonat

Csak azoknak a horgászoknak ajánlom, akik jól bírják az igazán kellemetlen szagokat. Természetesen, ami nekünk taszító, az a halaknak éppen vonzó is lehet. A kagylókból nyert aroma a pontyhorgászok titkos és rendkívül eredményes csalija. Csak horgászat előtt tegyük a csalira.

 

 

9.            Sweet corn

Az édes kukorica csalogató hatását nem kell külön bemutatni. Csemegekukorica nélkül a feeder és meccsbotos ponty és nagy keszeg horgászat elképzelhetetlen. A folyékony aromából keveset öntsünk a kukacokra, majd jól zárjuk le a csalizásig.

 

 

10.          Fűszeres kolbászos

A fűszeres aromák másik képviselője a sós fűszerkeverékből álló, nagy töménységű kolbász aroma. Ezt elsősorban mártogatva használjuk, mert elképzelhető hogy a tömény aroma egyszerűen megöli a kukacokat.

 

Folytatjuk!

 

Írta és fényképezte:

Kocsis László

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Fisch Kereskedelmi Kft.
  • 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 55.
  • +36304914905
  • rendeles@carpzoom.hu
  • facebook

  • youtube

  • instagram

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

IRATKOZTT FEL
HÍRLEVELÜNKRE

Feliratkozás
simplepay_hu_v2
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Botok
  • Orsók
  • Csali
  • Zsinórok
  • Halvédelem
  • Kiegészítők
  • Ruházat
  • Blog
  • Katalógus
  • Rólunk
  • Hűségprogram
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.